19 september 2024

Foto: Politie.nl

Dinsdag 8 augustus, ontving te politie een melding dat er iemand zich vals uitgaf als een medewerker van een bank. Deze had contact opgenomen met een 77 jarige inwoonster van Maasbree.

Deze ‘bankmedewerker’ deelde , met een smoes, de inwoonster telefonisch mede dat de bankpas van haar vandaag opgehaald zou worden door een medewerker van de bank.

De mevrouw rook onraad en belde de politie. Eenmaal ter plaatse bleek dat de ‘bankmedewerker’ binnen een half uur de pinpas zou komen ophalen. Wij besloten om te werken naar een heterdaad situatie.

Politie Basisteam Horst, Peel en Maas kreeg hierbij assistentie van eenheden uit Venlo en Politiehonden Limburg er werd opvallend en onopvallend bij de woning gepost. Rond kwart voor 6 ‘s middags was het raak. De bankpas werd daadwerkelijk opgehaald bij de woning.

De politie kwam direct in actie. In de woning van de vrouw werd direct een verdachte aangehouden. Een tweede verdachte werd kort hierna in de omgeving van de woning aangehouden. De verdachten bleken een 25 jarige man uit Echt en een 21 jarige man uit België te zijn. Beide verdachten zitten nog vast en de politie doet onderzoek.

Er is heel adequaat gehandeld door de inwoner van Maasbree, wat geresulteerd heeft in twee prachtige aanhoudingen!

Medewerkers van Nederlandse banken komen nooit bij u thuis om uw bankzaken te regelen of om iets op te halen, als u daar niet zelf om heeft gevraagd!

Wordt u toch gebeld door iemand die zich voordoet als uw bank? Verbreek de verbinding en bel de politie! Kinderen en kleinkinderen, informeer uw (groot)ouders!

Meer informatie over deze vorm en andere vormen van bankpasfraude vind u hier: https://www.veiligbankieren.nl/fraude/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *