19 september 2024

Dinsdagmiddag 17 oktober 2023 omstreeks 16.10 uur zag een Politie agent op de bike/fiets dat op de hoek van het Schouwburgplein/Henseniusplein met de Kempweg twee jongens op een scooter stapte. De bestuurder alsmede de passagier droegen geen helm.

De Politie wilde de twee personen controleren. De scooter reed op dat moment weg vanaf vanaf het Henseniusplein naar de Kempweg en vervolgde zijn weg over de Kempweg .

De Politie zette met de fiets de achtervolging in kon de scooter halverwege de Kempweg achterhalen. De scooterrijder wenste echter niet mee te werken aan de controle.

Ondanks dat de agent de bestuurder tot stoppen probeerde te dwingen door de bestuurder al rijdend bij zijn arm vast te pakken, reed deze met een snelheid van ongeveer 25-30 km/uur door.

De bestuurder bleef volharden en stopte niet. De opzittenden van de scooter duwde op dat moment zodanig dat de agent ten val kwam en hierbij letsel opliep. Bij deze val kon de agent ternauwernood een tegemoetkomende auto rijden ontwijken. De agent heeft schaafwonden en kneuzingen opgelopen.

Omstanders en getuigen hebben zich in eerste aanleg ontfermd over de collega. De twee personen op de scooter zijn via de Kempweg linksaf de Langeweg opgereden.

Van de scooter is bekend dat deze voorzien was van een blauwe kentekenplaat. (snorfiets)

Van de bestuurder is bekend dat deze een pet droeg. De bestuurder droeg wit kleurige schoenen. De passagier welke achterop zat had opvallend zwart kroes(krul) haar. Ook deze persoon droeg wit kleurige schoenen.

De recherche van de politie Venray-Gennep is een onderzoek opgestart. Mocht u getuigen zijn geweest en/of mogelijk beelden of nadere informatie hebben over dit strafbaar feit dan verzoekt de politie u contact op te nemen met de politie Venray-Gennep.

Bereikbaar middels tel 0900-8844.

Vermeld hierbij het zaaknummer PL2300-2023165479.

Weet u aan de hand van de informatie wie de mogelijke bestuurder en passagier zijn, dan horen wij dat graag.

Dat kan ook anoniem, middels Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Op de afbeelding zie je de route welke is afgelegd ten tijde van de controle door de politie agent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *