19 september 2024

© Foto: Korpsmedia / Peter Monteny Denk bij het gebruik van de foto aan de context en indien nodig de huisstijlrichtlijnen voor fotografie. Neem voor informatie contact op met: beeldredactie.korpsmedia.cm@politie.nl

De politie zoekt naar meer informatie over een incident met een ‘vermoedelijk’ balletjeswapen op de Hoogstraat in Baarlo. Daar werd woensdag 5 april een minderjarige fietser in de rug geraakt door enkele balletjes die vermoedelijk vanuit een zwarte personenauto zijn geschoten.

De fietser kwam rond 19.45 uur door de Hoogstraat toen die een geluid hoorde alsof er iets werd afgeschoten. Vervolgens voelde die twee tikken op de rug waarna een zwarte personenauto voorbijreed. Uit een van de ramen stak een hand met daarin iets wat op een gekleurd balletjeswapen leek. Het zou bijvoorbeeld om een gelblaster of airsoftwapen kunnen gaan. De auto is na het incident via de Veldstraat weggereden.

Met dit soort (speelgoed)wapens schieten op mensen is verboden. Het is ook nog eens gevaarlijk, want agenten kunnen de wapens beschouwen als echte vuurwapens en daarnaar handelen.

De politie neemt dit voorval serieus en willen graag weten wie er in de auto zaten. Mensen die weten wie dit kunnen zijn, iets hebben gezien in de omgeving of bijvoorbeeld de auto herkennen aan de hand van de informatie in dit bericht, worden oproepen zich te melden via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *