19 september 2024

ROERMOND – Op vrijdag 17 maart 2024 nam burgemeester Yolanda Hoogtanders van Roermond de uitdaging aan om de helft van een 24-uursdienst bij de Brandweer Roermond mee te draaien. Als brandweervrouw voor één dag kreeg ze een uniek inzicht in het bijzondere werk dat brandweerlieden dagelijks verrichten.

Hoogtanders, die normaal gesproken de leiding heeft over de stad, ruilde haar ambtsketen in voor een brandweerhelm en -uitrusting. Ze nam deel aan verschillende activiteiten, waaronder trainingsoefeningen, noodsituaties en het dagelijkse leven in de kazerne.

“Het was een ongelooflijke ervaring om te zien wat deze mannen en vrouwen elke dag doen om onze gemeenschap veilig te houden”, zei Hoogtanders. “Ik heb enorm veel respect voor hun toewijding en professionaliteit.”

Om de inwoners van Roermond een kijkje achter de schermen te geven, werd alles op camera vastgelegd. De beelden zullen binnenkort beschikbaar zijn voor het publiek.

Hoogtanders hoopt dat haar ervaring anderen zal inspireren om de brandweer te waarderen en misschien zelfs te overwegen om zich bij het team aan te sluiten. “Het is een zwaar maar zeer belangrijk werk. We hebben altijd meer helden nodig”, voegde ze eraan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *